Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви в ексклузивно интервю за БТА, че

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви в ексклузивно интервю за БТА, че
Коментари Харесай

Григор Димитров: Готов съм за първенството на Австралия

Най-добрият български тенисист Григор Димитров съобщи в извънредно изявление за Българска телеграфна агенция, че се усеща подготвен за Откритото състезание на Австралия и чака началото на първия за годината шампионат от Големия шлем, който стартира в Мелбърн на 14 януари.

" Готов съм за Откритото състезание на Австралия – одобрявам този шампионат, изискванията са положителни, усещам се добре тук ", споделя Димитров.

Хасковлията  от през вчерашния ден тренира в Мелбърн, откакто в неделя победи в Бризбън в първия си шампионат за сезона. Със мощен завършек на 2023 година и прелестното начало на актуалната акция българинът се изкачи до 13-ото място в международната класация. Той разкри, че  в последните месеци се усеща убеден на корта, което му оказва помощ да покаже същинските си благоприятни условия.

" Чувствам се добре в последните месеци, напъните ми дават резултат. Много съм признателен на всеки един от екипа ми - работим добре и резултатите идват! ", съобщи още той. 

" Бризбейн е положително начало на тази година и добра подготовка за идната седмица. Важно е да усъвършенствам играта си и физическата си форма всекидневно, резултатите са разследване. Вярвам, че постоянството се отплаща, усещам се подготвен за добър сезон, пък ще забележим какво ще стане ", разяснява българинът.

Димитров прекъсна интервал от над 6 години без купа, като в Бризбън подвигна девети трофей от 18 финала в Тура на АТП.  Той не скри, че триумфът е по-специален и поради наличието на родителите му на трибуните по време на срещите от конкуренцията. 

" Мина много време от предходната купа. Да печеля този шампионат значи доста за мен по разнообразни аргументи. Радвам се, че родителите ми бяха до мен и беше хубаво, че споделях с тях страстите в този шампионат ", показа Димитров.

Най-добрият български тенисист ще започва  на Откритото състезание на  Австралия срещу унгареца Мартон Фучович.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР